Mignolet krijgt veel lof van coach

Na een moeilijke seizoenstart is Simon Mignolet aan een uitstekende periode bezig bij Liverpool. De Rode Duivel kon dit seizoen al 16 keer de nul houden, alle competities meegerekend, en dat is ook Liverpool-coach Brendan Rodgers niet ontgaan.

“Tegen Blackburn afgelopen weekend maakte hij twee fantastische saves. Dat is zijn kracht: hij is een geweldige 'shot-stopper'. De laatste drie maanden toonde hij wat voor een goede keeper hij is”, zegt de coach van Liverpool op de clubwebsite.

Wat Rodgers ook leuk vindt aan Mignolet, is dat hij meevoetbalt. “Ik heb liever een keeper die uit zijn doel komt en eens een foutje maakt, dan een keeper die gewoon op zijn lijn blijft staan. Simon is zo iemand en heeft weinig fouten gemaakt de laatste maanden.”  

Moeilijke periode

Mignolet begon niet al te best aan dit seizoen en kreeg dan ook vaak kritiek. “Zoals veel spelers, heeft ook Simon een moeilijke periode gehad, maar zijn antwoord daarop was geweldig”, zegt Brendan Rodgers. “Hij bleef heel kalm en analyseerde zijn spel. Je ziet dat zijn niveau nu datgene is dat hij wil bereiken en ook datgene wat wij willen zien.”

286 keer gelezen