Antwerp wil licentie via het BAS

Tweedeklasser Royal Antwerp Football Club legt zich niet neer bij de beslissing van de licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om de club geen licentie betaald voetbal voor het seizoen 2015-2016 toe te kennen. Door die uitspraak zou The Great Old volgend seizoen in derde klasse moeten uitkomen, maar de club gaat in beroep.

Om in beroep te kunnen gaan tegen de beslissingen van de licentiecommissie van de voetbalbond, moeten clubs hun procedure opstarten bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), en dat is exact wat Antwerp van plan is. "Wij nemen akte van de beslissing van deicentiecommissie om de aanvraag voor het seizoen 2015-2016 af te wijzen", zegt de club in een communiqué. "De oorzaak van deze afwijzing ligt in het niet tijdig of niet correct aanleveren van een aantal documenten en betalingsbewijzen, het aantonen van de continuïteit van onze club is niet ter sprake gekomen. Royal Antwerp Football Club neemt het duidelijke signaal van de licentiecommissie zeer ernstig en zal, binnen de in de reglementenvoorziene termijn, tegen deze beslissing hoger beroep aantekenen bij het BAS met de doelstelling om alsnog een licentie te verkrijgen voor het komende seizoen."

Het is niet de eerste keer dat de club in licentieproblemen komt. Ook vorig jaar werd de licentie pas in beroep behaald. Of het deze keer opnieuw zo goed afloopt voor Antwerp, is nog maar de vraag. "Het mag meer dan duidelijk zijn dat enkel een eendrachtige houding, waarbij iedereen de juiste verantwoordelijkheid opneemt in functie van de club, de toekomst van Royal Antwerp Football Club kan veiligstellen", besluit de club. 

Naast Antwerp gaf ook het clubbestuur van Seraing United, Eendracht Aalst, White Star Brussel en Tubeke aan de beslissing van de licentiecommissie aan te vechten bij het BAS.

 

309 keer gelezen