Rode Duivels derde op FIFA-ranking

De Rode Duivels zijn de nieuwe nummer drie op de nieuwe FIFA-ranking. Die berekening was enkele weken geleden al gemaakt, maar werd vandaag pas officieel bij de publicatie van het nieuwe klassement van de Wereldvoetbalbond. België heeft nu 1457 punten, doet haasje-over met Colombia, en moet enkel wereldkampioen Duitsland en vicewereldkampioen Argentinië voor zich dulden.

Sinds de publicatie van het vorige klassement, op 12 maart, speelden de troepen van Marc Wilmots twee interlands en die werden allebei winnend afgesloten. In de voorronde voor het EK van volgend jaar in Frankrijk verpletterden de Duivels eind maart in Brussel Cyprus met 5-0, drie dagen later werd in Jeruzalem erg nipt gewonnen van Israël (0-1). De derde plaats op de ranking is een nieuw record voor de Duivels, die sinds eind oktober 2014 de vierde plek bekleedden. In de top tien zijn voorts nog enkele wijzigingen te bespeuren. Brazilië wordt vijfde ten koste van Nederland, dat naar de zesde plaats zakt. Uruguay gaat één bank vooruit en wordt achtste, Zwitserland wipt van de twaalfde naar de negende stek en Spanje staat opnieuw in de top tien.

Frankrijk, op 7 juni in een oefeninterland in Parijs de eerstkomende tegenstander van de Belgen, is elfde. Wales, op 12 juni gastheer van de Belgen in EK-kwalificatiegroep B, maakt een mooie sprong van vijftien plaatsen en wordt 22e. De andere opponenten van de Duivels in de voorronde gaan allemaal achteruit. Bosnië-Herzegovina is 31e, Israël tuimelt naar 46, Cyprus is 96e en Andorra 204e. De volgende FIFA-ranking wordt op 7 mei vrijgegeven.

489 keer gelezen