2000/01: Anderlecht-Charleroi: 7-2

In de openingswedstrijd van play-off 1 ontvangt Anderlecht maandag Charleroi. Het is de vijftigste keer Anderlecht – Charleroi in de geschiedenis van het Belgisch voetbal. Paars-wit won in het verleden al 39 keer. Een van de meest memorabele ontmoetingen tussen beide ploegen vond plaats in het seizoen 2000/2001. De spectaculaire wedstrijd eindigde toen op 7-2.

Op 5 september 2000 ontvangt Anderlecht Charleroi al op de vierde speeldag. De Zebra’s staan op dat moment nog aan de leiding in eerste klasse. Maar op het einde van het seizoen is het toch opnieuw paars-wit dat zijn 26e landstitel pakt. Charleroi sluit het seizoen af als negende.

Dat seizoen scheert Anderlecht ook in de Champions League hoge toppen. Thuis kloppen ze grootmachten Manchester United en Real Madrid. Die successen heeft Anderlecht voor een groot deel te danken aan zijn koningskoppel Thomasz Radzinski en Jan Koller. In de Belgische competitie worden Radzinski en Koller dat jaar eerste en tweede in de topschutterstand met respectievelijk 23 en 22 doelpunten.