Club Brugge langs Rouches naar titel

Op paasmaandag staat de topper in play-off 1 tussen Club Brugge en Standard op het programma. Het wordt de 64e ontmoeting tussen blauw-zwart en de Rouches in het Jan Breydelstadion. Van de vorige 63 confrontaties kon Club er 31 winnen, zo ook in 1996. Toen denderde Club Brugge met 6-1 voorbij Standard. Club zou dat jaar ook z’n tiende landstitel pakken.

Op 31 maart 1996 ontving leider Club Brugge een Standard dat niet zo goed op dreef was. In de ploeg van Robert Waseige stonden nochtans grote namen als Gilbert Bodart, Philippe Léonard, Bernd Thijs en huidig bondscoach Marc Wilmots. En het was uitgerekend Marc Wilmots die de Rouches in de eerste helft op voorsprong bracht.

Club Brugge had tot dan 21 van de 28 wedstrijden gewonnen en wou zo snel mogelijk de tiende landstitel binnenrijven. In de tweede helft bracht Sven Vermant blauw-zwart langszij met een knappe  vrije trap. Club kwam nog 1 keer goed weg toen Gunther Schepens voor Standard tegen de lat trapte, maar nadien kwam de Brugse machine echt onder stoom. Via Staelens, nogmaals Vermant, Lembi, Verheyen en Claessens liep blauw-zwart uit naar 6-1.

Twee weken later kon Club Brugge dan uiteindelijk z’n tiende landstitel vieren na een 2-1 thuisoverwinning tegen Lierse. Standard sloot het seizoen af op een ontgoochelende zesde plaats. 

584 keer bekeken