5 van RSCA, 4 van Club & 2 van Gent

De mannen die het verschil gaan maken: 

Vijf van Anderlecht, vier van Brugge, twee van Gent

Dit is het elftal dat moet knallen in PO 1. Het zijn allemaal spelers die door onze redactie (presentatoren, reporters, commentatoren en analisten van vtm/2BE-sport) het meest genoemd worden als de mannen die de gas doen branden, de voetballers die zullen uitblinken en die het verloop van een wedstrijd en van play-off 1 zullen bepalen. De concrete opdracht was: “Maak een elftal van spelers die het verschil gaan maken. Niet relativeren aub (à la als hij fit blijft). Geef een plaats aan een speler als je verwacht dat hij over tien matchen bepalend zal zijn. Dus, keihard, elf namen noemen.” En bijkomend: “Graag een 1-4-2-3-1, een doelman, 4 verdedigers -rechtsachter, linksachter, 2 centrale verdedigers- 2 verdedigende middenvelders, twee wingers, een spelverdeler of tweede aanvaller en een spits.”

En zo zijn we bij deze geweldige elf gekomen:

Keeper: Mathew Ryan

Rechtsachter: Thomas Meunier        

Linksachter: Laurens De Bock

Centrale verdedigers: Chancel Mbemba & Rami Gershon

Verdedigende middenvelders: Leander Dendoncker & Steven Defour

Vleugelaanvallers: Moses Simon & José Izquierdo

Nummer 10 of tweede aanvaller: Dennis Praet

Spits: Aleksandar Mitrovic

Verrast? Hier werden nochtans heel duidelijke keuzes gemaakt en er was een behoorlijke consensus. Ryan had maar één concurrent: 15% van onze redactie koos voor Matz Sels, geen spoor van de andere keepers. Nog meer fans van Moses Simon. Hij stond op bijna elk stemformulier. Ook Meunier, Mitrovic en in iets mindere mate De Bock domineerden hun positie. Praet en Dendoncker deden het duidelijk beter dan hun concurrenten. Vervelend voor Olivier Deschacht: die werd gekozen als linksachter én als centrale verdediger. Hij viel misschien daarom ernaast. Lior Refaelov geraakte ook niet bij de elf. Refaelov werd door sommigen op 10 gezet, door anderen aan de buitenkant.

Dit is de stemmenverdeling:

Keeper: 1. Ryan 85% 2. Sels 15%

Rechtsachter: 1. Meunier 62% 2. Vanden Borre 23% 3. Foket 15%

Linksachter: 1. De Bock 54% 2. Deschacht 22% 3. Andrade, Asare, Van Damme 8%

Centrale verdedigers: 1. Mbemba 20% 2. Gershon 14% 3. Scholz 13% 4. Mechele 11% 5. Rolando, Deschacht 9% 7. Poulain, Tomasevic, Nielsen, Martos 6%

Verdedigende middenvelders: 1. Dendoncker 30% 2. Defour 23% 3. Vormer 15% 4. Dejaegere, Kums, Trebel 8 % 7. Simons, De Sart 4%

Vleugelaanvallers: 1. Simon 57 % 2. Izquierdo 27% 3. Carcela, Refaelov 8%

Op 10/tweede aanvaller: 1. Praet 54% 2. Santini, Kebano, Refaelov 10% 3. Vazquez, Chevalier 8%

Spits: 1. Mitrovic 55% 2. De Sutter 25% 3. Depoitre, Oulare 10%

Globaal koos de man/vrouw van onze redactie:

-          Voor 38% spelers van Club Brugge

-          Voor 29% spelers van Anderlecht

-          Voor 20% spelers van Gent

-          Voor 8% spelers van Standard

-          Voor 3% spelers van KV Kortrijk

-          Voor 2% spelers van Charleroi.                   

In de eerste match van play-off 1, zondag, verwachten wij dus Gershon en Simon als uitblinkers. Hoofdrollen zijn er voor Sels, Foket, Asare, Nielsen, Tomasevic, Poulain, Dejaegere, Kums, Santini, Chevalier en Depoitre. Onze redactie vindt al die gasten de moeite om ze al dan niet in het PO1-elftal van de startweek te droppen. We gaan hen volgen. Volgende donderdag maken we een roundup.

Om te eindigen: voor iedereen die denkt dat Club Brugge het niet kan halen omdat het tussen Kortrijk, Anderlecht en Gent ook twee keer tegen Dnipro moet, noteerde ik deze uitspraak van Paul Scholes: "We played 63 games in the Treble-winning season of 1999 and I cannot remember feeling tired once." Het kan dus en ik denk dat MPH dat ook weet.

Spelen maar!

Dirk Deferme

3885 keer gelezen