Daar zijn de play-offs!

Vrijdag is het zover. Dan start de apotheose van het Belgische voetbalseizoen 2014-2015. In verschillende play-offs strijden de ploegen uit de eerste klasse vanaf dit weekend om hun eindnotering. Wie wordt landskampioen en wie zakt onherroepelijk naar tweede klasse?

Play-off 1

In de koningsklasse van onze competitie maken de zes beste ploegen uit wie landskampioen wordt. Seizoensrevelaties Kortrijk en Charleroi reizen af naar Gent en Anderlecht. Leider Club Brugge neemt het thuis op tegen Standard. In oktober stuurde Club een ongeïnspireerd Standard met 3-0 terug naar Sclessin. Het feit dat Standard mits winst tot op 1 punt komt van Club zou voor meer motivatie moeten zorgen bij de Rouches. 

Play-off 2

Vrijdagavond trappen Genk en Zulte Waregem de play-offs op gang. Beide ploegen speelden vorig jaar nog play-off 1 maar komen nu tegen elkaar uit in groep A van play-off 2. Op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie klopte Genk Zulte Waregem nog met 3-2. Na afloop van die wedstrijd vertelde Franky Dury dat hij nog iets wou betekenen in play-off 2. Benieuwd of hij zijn ambities meteen kan waarmaken in Genk. 

Play-off 3

Op de slotspeeldag stond Cercle Brugge tot enkele minuten voor tijd virtueel in play-off 2, maar een slapende grensrechter en nog drie Mechelse doelpunten beslisten daar anders over. En dus begint Cercle en niet Waasland-Beveren zaterdagavond aan ‘operatie redding’ tegen Lierse. De Pallieters konden op het einde van de reguliere competitie bekoren maar een echte kentering bleef uit. De verliezer van play-off 3 speelt volgend seizoen in tweede klasse, de winnaar krijgt een laatste kans in de eindronde met tweedeklassers.

648 keer bekeken