België verslaat Israël na zwakke wedstrijd

De Rode Duivels hebben in Israël gewonnen na een weinig indrukwekkende wedstrijd. Ondanks een zwakke tweede helft versloegen ze de Israëli’s met 0-1. Daarmee wordt België nu koploper in zijn kwalificatiegroep voor het EK 2016.

Marouane Fellaini bracht de Duivels op voorsprong in de negende minuut, meteen het laatste doelpunt van de wedstrijd. De hele eerste helft behielden de Belgen het overwicht en kon Israël niet dreigen.

Tijdens de tweede helft zaten de Israëli’s daarentegen veel beter in het spel. Wanneer kapitein Vincent Kompany na een tweede gele kaart het veld werd afgestuurd, moest België met tien verder. Het initiatief lag vooral bij Israël en Thibaut Courtois moest enkele stevige reddingen doen. Toch wisten de Israëli's niet te scoren en behield België de winst.

Dankzij de zege komt België na vijf speeldagen met elf punten samen met Wales aan de leiding in de groep. De Rode Duivels bezetten wel de eerste plaats omdat ze een beter doelsaldo hebben dan de Welshmen. Israël, vorige week nog groepsleider, zakt na de nul op zes met negen punten naar de derde plaats, gevolgd door Cyprus (6 punten), Bosnië-Herzegovina (5) en dwergstaat Andorra (0).

3758 keer gelezen