Deze ploeg wordt straks kampioen

Na een play-off waarin Standard zich de beste ploeg toont, wordt Club Brugge alsnog kampioen, Anderlecht pas vierde. Althans, dat zou zo zijn als we de onderlinge duels uit de reguliere competitie als basis kunnen gebruiken.

Opvallend: als de zes ploegen met nul punten aan play-off 1 zouden beginnen, wordt Standard kampioen. De Rouches waren de beste ploeg in de onderlinge duels en pakten (maar) achttien op dertig. Club Brugge bekleedt plaats twee, met zestien op dertig. AA Gent komt op de derde plaats met vijftien punten. Van de toppers in play-off 1 presteerde Anderlecht het slechtste in de reguliere competitie: veertien punten.

Tellen we die punten bij de gehalveerde punten die de ploegen overhouden na de reguliere competitie, dan wisselen Club en Standard van plaats. Blauwzwart kampioen dus, Standard na een woelig seizoen nog tweede. AA Gent vervolledigt de top drie, Anderlecht wordt pas vierde. Voor Charleroi wordt het een zware play-off, zij pakken amper zeven punten en worden laatste.

Het klassement op basis van onderlinge duels

Standard 18

Club Brugge 16

AA Gent 15

Anderlecht 14

KV Kortrijk 13

Charleroi 7

Het klassement op basis van onderlinge duels + gehalveerde punten

Club Brugge 47

Standard 45

AA Gent 44

Anderlecht 43

KV Kortrijk 39

Charleroi 32

1139 keer gelezen