Rode Duivels geven Cyprus pak slaag

De Rode Duivels hebben de Cyprioten een 5-0 pandoering gegeven in de EK-kwalificatiewedstrijd. Marouane Fellaini scoorde twee keer. De overige doelpunten waren van Benteke, Hazard en de debuterende Batshuayi. België kwam nooit in de problemen tegen een zwak Cyprus en reist met een goed gevoel af naar Isräel.

De Belgen zorgden na twaalf minuten voor het eerste echte doelgevaar. Hazard zette De Bruyne perfect voor doel, doelman Kissas redde de poging. Negen minuten later mochten de supporters wel een eerste keer juichen. Na een corner kwam de bal voor de voeten van Fellaini, die de 1-0 binnentrapte. Benteke maakte er in minuut 35 2-0 van, na een perfecte voorzet van Hazard.

Fellaini maakt er twee

Na de rust controleerden de Belgen de partij, zonder echt gevaarlijk te zijn. Het was wachten tot voorbij het uur, maar toen ging het plots snel. Eerst schilderde Fellaini zijn tweede van de avond bijzonder knap in doel en amper een minuut later werkte Hazard een knappe actie mooi af.

Batshuayi debuteert met goal

Zowel Fellaini als Hazard werden vrijwel meteen daarna naar de kant gehaald. Mertens en de debuterende Ferreira Carrasco kwamen in. Even later maakte ook Batshuayi zijn debuut, hij kwam Benteke vervangen. De spits van Marseille toonde zich vrijwel meteen en na een knappe interceptie van Nainggolan zette hij de forfaitcijfers op het bord.

Belgen derde

In dezelfde groep van de Belgen ging Wales met 0-3 winnen op het veld van Israël. Bosnië-Herzegovina haalde het met dezelfde cijfers in Andorra. Dinsdag spelen de Duivels in Jeruzalem, de daaropvolgende duels zijn pas voor juni. In de stand leidt Wales met elf punten. Israël heeft er negen en de Belgen staan derde met acht punten.

2483 keer gelezen