Montenegro - Rusland gestaakt

De EK-kwalificatiewedstrijd tussen Montenegro en Rusland van vrijdagavond is definitief stopgezet na verschillende incidenten met supporters. Al na 1 minuut kreeg de Russische doelman Akinfeev een vuurpijl tegen z’n hoofd. Toen lag de match al meer dan een halfuur stil. Ook in de tweede helft werden de Russische spelers met projectielen bekogeld. De scheidsrechter oordeelde dat de veiligheid niet langer kon gegarandeerd worden en legde de match stil. 

Dat de Russen geen warm welkom kregen van de Montenegrijnse supporters was al snel duidelijk. Al na 1 minuut kreeg de Russische doelman Igor Akinfeev een vuurpijl tegen z’n hoofd. Pas na 33 minuten kon de wedstrijd hervat worden. Akinfeev werd afgevoerd naar het ziekenhuis maar onderging volgens de lokale media enkel een routineonderzoek. Een dokter van de spoeddienst meldde wel dat Akinfeev wel lichte brandwonden en een nekblessure opgelopen had.

Nadien verontschuldigde de leider van de Montenegrijnse supporters zich via de stadionspeakers. Hij verzekerde dat de hooligan verantwoordelijk voor het incident geïdentificeerd werd. Toch bleef het onrustig in het stadion. Toen Rusland in de tweede helft een strafschop kreeg, werd het terrein opnieuw met projectielen bekogeld. De scheidsrechter zond de spelers naar de kleedkamers en legde de match stil. Er ontstond ook nog een handgemeen tussen de teams, waar ook leden van de technische staf betrokken waren.

De Russische voetbalbond wil nu een klacht indienen bij UEFA. Volgens de Russische bond had de match al stilgelegd moeten worden nadat Akinfeev een vuurpijl tegen het hoofd had gekregen. Het is al de tweede keer dat een EK-kwalificatiematch wordt stilgelegd. In oktober 2014 werd Servië – Albanië al gestaakt nadat een drone met een provocerende vlag ervoor zorgde dat de spelers met elkaar op de vuist gingen en supporters het veld opkwamen.

497 keer bekeken