EU-competities in aanval tegen WK'22

De Europese competities zijn klaar om een juridische aanval in te zetten tegen de beslissing van FIFA om het WK van 2022 in Qatar in de winter te laten doorgaan. Dat zegt Frédéric Thiriez, de voorzitter van de vereniging van Europese competities (EPFL). “De EPFL (European Professional Football Leagues) is klaar om alle mogelijke juridische procedures in te zetten tegen het winter-WK.”

FIFA besliste eerder deze week dat de finale van het WK 2022 in Qatar op 18 december te laten plaatsvinden. Het WK zou dan in de maand december gespeeld worden, net wanneer alle Europese competities in een heel drukke periode zitten. De FIFA wil dit compenseren door de Europese clubs meer dan 370 miljoen euro ‘schadevergoeding’ te geven.

Maar dat lijkt dus onvoldoende voor de vereniging van Europese competities. “De beslissing van FIFA om het WK in de winter te laten doorgaan was heel teleurstellend. Die verandering van een zomer-WK naar een winter-WK is heel jammer zowel op sportief als op financieel vlak” zegt Thiriez. “Hiermee willen we de belangen van alle Europese clubs verdedigen” klonk het nog. 

206 keer gelezen