"Geen favoriet voor bekerfinale morgen"

VTM NIEUWS-journalist Michiel Ameloot brengt verslag uit van de aanloop naar de grote bekerfinale tussen Anderlecht en Club Brugge morgen. Een duidelijke favoriet voor de beker is er nog niet, beide ploegen zijn enorm aan elkaar gewaagd. 

“Vandaag zullen zowel Anderlecht als Club Brugge nog een laatste keer trainen in de namiddag,” vertelt Ameloot. De spelers van club Brugge verblijven in een hotel vlakbij het Koning Boudewijnstadion. Gisteren kwamen ze daar aan na hun wedstrijd in Turkije en werden ze verwelkomd door partners en familie. Alleen doelman Matthew Ryan zou niemand hebben die hem opwachtte. "Maar dat was buiten Het Laatste Nieuws gerekend", vertelt Ameloot. Zij hadden ervoor gezorgd dat de moeder van Ryan speciaal overvloog uit Australië om haar zoon te verrassen.  “Qua extra boost kan dat toch tellen voor Ryan nu hij weet dat zijn mama in het publiek zit”, zegt Ameloot.

Een favoriet voor de overwinning is er volgens Michiel Ameloot niet. “Op basis van de voorbije week zou je kunnen zeggen dat Club op een wolk leeft. Anderen zeggen dat het in hun nadeel zou zijn, omdat die zware match nog in hun benen zit”. Ook Anderlechttrainer Besnik Hasi gaf aan dat er er geen enkele zekerheid is voor een overwinning en dat volgens hem beide ploegen evenveel kans maken.