Club speelt tegen Dnipro kwartfinale

Club Brugge neemt het in de kwartfinales van de Europa League op tegen het Oekraïense Dnipro Dnipropetrovsk. Club Brugge speelt eerst thuis op 16 april. Een week later op 23 april volgt de terugwedstrijd in Oekraïne.

Dnipro lijkt een haalbare kaart, maar aantrekkelijk is de verplaatsing naar het oosten van Oekraïne niet. Club moest aanvankelijk eerst in Oekraïne spelen. Maar doordat Dinamo Kiev ook eerst thuis speelt én in hetzelfde stadion als Dnipro z'n thuiswedstrijden afwerkt, moest er een aanpassing komen. De UEFA heeft beslist om Club Brugge eerst thuis te laten spelen tegen de Oekraïeners. Michel Preud’homme is blij dat Club het thuisvoordeel verliest. “Dat is wel positief in aanloop naar de match tegen Anderlecht.” Drie dagen later speelt blauw-zwart een belangrijke thuiswedstrijd in de play-offs tegen Anderlecht.

Dnipro staat momenteel op een derde plaats in de Oekraïense competitie na Dinamo Kiev en Shakhtar Donetsk. In de vorige ronde schakelde Dnipro het Nederlandse Ajax uit na verlengingen. Jevhen Konoplyanka is de sterspeler bij Dnirpo, hij scoorde ook het beslissende doelpunt tegen Ajax. De coach van Dnipro heeft alvast veel respect voor Club Brugge. “Het is een heel sterke ploeg, met veel klasse. Ze spelen aanvallend voetbal en namen vlot de maat van Besiktas, dat is veelzeggend.”

Beide ploegen speelden al een keer eerder tegen elkaar, in het seizoen 2004/2005. Timmy Simons was er toen ook al bij. In de poulefase van de toenmalige UEFA Cup verloor Club met 3-2 van Dnipro. De Brugse doelpunten kwamen op naam van Ceh en Balaban.

1363 keer bekeken