Club Brugge naar kwartfinales

Club Brugge blijft Europees ongeslagen en heeft zich bij de beste acht teams geplaatst in de Europa League. Na een 2-1 thuiszege in de heenmatch, werd de hel van Besiktas doorstaan met glans. Blauwzwart verschalkte het Turkse topteam met 1-3.

Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord in Istanboel. Ramon Motta bezorgde Besiktas in de 48e minuut een 1-0 voorsprong. In de 61e minuut bracht Tom De Sutter de Bruggelingen langszij. Boli Bolingoli-Mbombo maakte de klus met goals in de 80e en 90e minuut af. Besiktas beëindigde de wedstrijd nog met tien. Olcay Sahan pakte in blessuretijd rood.

Club evenaart de prestatie van Standard-Luik in het seizoen 2009-2010. De Rouches werden toen in de kwartfinales gewipt door het Duitse Hamburg. Voor Club Brugge was het twintig twintig jaar geleden dat het in de kwartfinale stond van een Europees toernooi.

De loting voor de kwartfinales wordt vrijdag in het Zwitserse Nyon uitgevoerd. De Italiaanse clubs Napels (Dries Mertens) en Fiorentina, de Oekraïnse clubs Dynamo Kiev en Dnipro, het Russische Zenit Sint-Peterburg (Nicolas Lombaerts, Axel Witsel), het Duitse Wolfsburg (Kevin De Bruyne) en het Spaanse Sevilla zijn de mogelijke tegenstanders voor Club Brugge.