Barcelona vlot voorbij Manchester City

Barcelona heeft zich vanavond voor de achtste opeenvolgende keer geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De Catalanen wonnen met 1-0 van Manchester City. De Kroaat Ivan Rakitic opende de score na een half uur. De assist was van Messi.

Messi had er zin in tegen de Engelsen en speelde weergaloos. Hij dribbelde als vanouds en kreeg het publiek meermaals recht op de banken.

Barcelona was beter en het kreeg de ene kans na de andere. Gelukkig voor Manchester City speelde doelman Joe Hart een dijk van een wedstrijd en beperkte hij de schade. Hart was goed voor maar liefst tien reddingen. In deze Champions League campagne was er geen enkele keeper die meer reddingen verrichtte.

Een kwartier voor tijd kreeg Agüero nog de ideale kans om Manchester City terug in de wedstrijd te krijgen. De Argentijn kreeg een penalty, maar faalde van op de stip. Barcelona gaat verdiend door naar de volgende ronde. Manchester City is uitgeschakeld en zo zijn alle Engelse teams uit de Champions League verdwenen.

632 keer bekeken