Waarom Racing Genk play-off 1 niet haalde

Op de laatste speeldag werd Racing Genk door Charleroi alsnog uit de top-6 geknikkerd. Cavric miste helemaal op het einde nog een open schietkans tegen Standard, maar daar lag het zeker niet alleen aan. Racing Genk kende een turbulent seizoen.

Trainerswissel na speeldag 1

Op de openingsspeeldag verloor Racing Genk van KV Mechelen. Het was meteen het laatste wapenfeit van trainer Emilio Ferrera bij Genk. Een zeer vroeg en opvallend ontslag, want Ferrera was nog maar een halfjaar aan de slag bij Genk.

Onrustige supporters

Op het einde van vorig seizoen nam algemeen directeur Dirk Degraen onder druk van de supporters ontslag bij Racing Genk. Hij werd opgevolgd door Patrick Janssens. De voormalige Antwerpse burgemeester leerde al snel de Genk-supporters kennen. Na een grimmige gespreksavond besliste de harde kern een tijd weg blijven uit het sfeervak.

Exit Jelle Vossen

Het grote probleem dit seizoen bij Racing Genk was doelpunten maken. In het begin van het seizoen trok Jelle Vossen naar de Engelse tweedeklasser Middlesbrough. Genk kon het vertrek van zijn aanvoerder niet voldoende opvangen en kon uiteindelijk maar 38 keer scoren. Dat is minder dan Oostende (40), Westerlo (42) en Zulte Waregem (41).

Geluk

Racing Genk kon dit seizoen enkele keren met wat meeval een belangrijk doelpunt scoren. Vooral het spookdoelpunt van Kagé tegen Kortrijk ging de wereld rond. Het geluk van Genk was waarschijnlijk op toen Cavric in de allerlaatste minuut van de reguliere competitie dé kans op PO1 liet liggen tegen Standard.

296 keer bekeken