Strupar en co winnen op Sclessin

Zondag moet Racing Genk minstens een punt pakken op het veld van Standard om zekerheid te krijgen over deelname aan play-off 1. In 1999 gingen de Limburgers zelfs winnen op Sclessin. Dankzij onder meer twee doelpunten van Gouden Schoen Branko Strupar.

Op 20 januari 1999 won Branko Strupar de Gouden Schoen. In de eerste wedstrijd na z’n overwinning toonde de Kroatische spits van Racing Genk meteen waarom hij tot beste voetballer in de Belgische competitie werd verkozen. Genk trok als leider naar Standard, waar de broers Mpenza voorin speelden. De Rouches kwamen ook op voorsprong dankzij een goal van Emile Mpenza, maar lang konden ze niet van die voorsprong genieten. Nog in de eerste helft kwam Genk langszij via Strupar. Het was ook diezelfde Strupar die er na de pauze 1-2 van maakte. Genk liep nog verder uit na goals van Gudjonsson en Oulare. In de slotfase scoorde Standard nog een fraaie 2-4 aansluitingstreffer.

Genk zou later dat jaar z’n allereerste landstitel pakken. Strupar scoorde dat seizoen 18 keer scoren voor de Limburgers. Hij liet zich ook naturaliseren tot Belg en zou 11 keer voor de Rode Duivels uitkomen. Hij speelde onder andere op Euro 2000 en het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea.

De laatste keer dat Racing Genk een overwinning kon pakken op Sclessin is nu bijna 3 jaar geleden. Onder coach Mario Been won Genk met 2-3 na een spectaculaire wedstrijd. Jelle Vossen en Christian Benteke legden de Rouches dan over de knie. Bekijk hier nog eens de beelden. 

608 keer bekeken