Gent stelt titelfeest Anderlecht uit in '00

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie wacht Anderlecht nog een moeilijke thuiswedstrijd tegen AA Gent. Het is al van 16 april 2000 geleden dat Gent nog eens de drie punten kon pakken in het Astridpark.

Met nog vier speeldagen voor de boeg had Anderlecht een mooie tienpuntenkloof geslagen met eerste achtervolger Club Brugge. Het kon dus thuis tegen AA Gent zijn 25ste landstitel binnenrijven. Maar dat was buiten een enthousiast Gent en een uitstekende Frédéric Herpoel gerekend. Anderlecht opende slap aan de partij maar klom toch als eerste op voorsprong. Enzo Scifo kopte een hoekschop van Zetterberg van dichtbij voorbij Herpoel: 1-0.

Gent was niet onder de indruk en herpakte zich snel. Op een afgemeten voorzet van Anders Christensen trapte Ole Martin Aarst de bal in één tijd knap voorbij een kansloze Filip Dewilde. Aarst werd dat seizoen topschutter met maar liefst 30 goals. Nog voor de rust bracht Dragutinovic Gent zelfs op voorsprong. Hij won het duel van Bertrand Crasson en trapte de bal knap via de paal in doel.

In de tweede helft toonde Anderlecht meer aanvalslust. Maar Radzinski, Goor en Koller konden de vele kansen niet afwerken. En zo stelde Gent het paars witte feestje uit met een week. AA Gent werd knap derde en kwalificeerde zich voor de UEFA beker waar het wel de eerste ronde tegen Ajax niet overleefde.

953 keer bekeken