Laatste kans voor Charleroi en Cercle

Zondag eindigt de reguliere competitie van dit seizoen. De meeste ploegen weten in welke play-off competitie ze zullen spelen maar enkele teams moeten nog knokken voor hun plaats.

Play-off 1

Op de laatste speeldag blijven er nog twee teams over die vechten om het zesde en laatste play-off 1 ticket. Racing Genk staat er op papier het beste voor. Ze hebben aan een punt genoeg om zich te plaatsten voor play-off 1. Maar het maakt zondag wel de moeilijke verplaatsing naar Luik. De andere kandidaat voor play-off 1, Charleroi, moet zelf absoluut winnen tegen Moeskroen. Als Genk dan verliest van Standard, spelen de Carolo’s voor het eerst in play-off 1.

Play-off 3

Lierse veroordeelde zichzelf vorige week tot play-off 3 door nipt te verliezen van AA Gent. Na zondag kent het ook zijn tegenstander in die degradatiestrijd. Nog drie ploegen komen in aanmerking voor de voorlaatste plaats. Cercle Brugge staat voorlopig op de voorlaatste plek en moet thuis absoluut winnen van KV Mechelen wil het play-off 3 ontlopen. De twee andere ploegen die nog vol aan de bak moeten zijn Moeskroen (13e) dat naar Charleroi moet en Waasland-Beveren (14e) dat thuis tegen Lokeren speelt. Maar op de eerste plaats moet Cercle winnen, anders speelt het sowieso play-off 3.

406 keer gelezen