PSG schakelt Chelsea uit na verlengingen

Paris Saint-Germain heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Het schakelde Chelsea uit na verlengingen. Eden Hazard leek de matchwinnaar te gaan worden, maar zes minuten voor tijd kopte Thiago Silva de 2-2 binnen. PSG gaat door op basis van uitdoelpunten. Het speelde ook anderhalf uur met tien man na een rode kaart voor sterspeler Zlatan Ibrahimovic.

De eerste helft in Chelsea-PSG blonk niet uit op vlak van kansen. Scheidsrechter Björn Kuipers eiste een hoofdrol op met enkele discutabele beslissingen. Na een halfuur trok hij rechtstreeks rood voor Zlatan Ibrahimovic, na een tackle op Oscar. De Zweed kwam wild in, maar toch was de rode kaart een strenge beslissing van de Nederlandse scheidsrechter. Enkele minuten later kreeg Chelsea ook geen strafschop na een fout van Cavani op Diego Costa. Na een eerste helft die bol stond van de incidenten was het 0-0.

In de tweede helft was het verrassend PSG dat nadrukkelijk op zoek ging naar een doelpunt. Met tien tegen elf was het de betere ploeg en kreeg het ook de beste kansen. Edinson Cavani werd diep gestuurd door Pastore, omspeelde Courtois, maar trapte dan op de paal. Chelsea kwam goed weg en leek even later op weg naar de kwalificatie. Gary Cahill trapte een afvallende bal hard binnen, 1-0. PSG kon wel nog reageren, vijf minuten voor tijd scoorde ex-Chelseaverdediger David Luiz de gelijkmaker. 1-1 en dus kwamen er verlengingen aan te pas.

In die verlengingen leek Eden Hazard de matchwinnaar te worden voor Chelsea. Na dom handsspel van Thiago Silva zette Hazard de penalty simpel om. Het derde doelpunt van Hazard in deze Champions League-campagne leek Chelsea op weg te zetten naar de volgende ronde.

Maar opnieuw kon PSG nog terugslaan. In de tweede verlenging pakte Courtois eerst nog uit met een fantastische redding op een kopbal van Thiago Silva, maar bij de daaropvolgende hoekschop was Courtois dan toch kansloos op een nieuwe kopbal van Thiago Silva. Het bleef bij 2-2 en zo neemt Paris Saint-Germain revanche voor de uitschakeling van vorig jaar. Het plaatst zich voor de derde opeenvolgende keer voor de kwartfinales ten nadele van Courtois en Hazard. 

1987 keer bekeken