Bayern dendert langs Shakhtar: 7-0

Bayern München heeft zich makkelijk geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Bayern versloeg in eigen stadion Shakhtar Donetsk met 7-0. De Oekraïners moesten wel meer dan 85 minuten met tien tegen elf spelen. Voor Bayern scoorden Müller (2x), Boateng, Ribéry, Badstuber, Lewandowski en Götze. 

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor Shakhtar, want al na drie minuten moesten ze met tien man verder na een duidelijke strafschopovertreding van Kucker op Götze. Het was de snelste rode kaart in de geschiedenis van de Champions League. Thomas Müller maakte er vanop de stip 1-0. Nog voor de pauze was Bayern helemaal zeker van de kwalificatie na de 2-0 van Boateng.

In de tweede helft verwende Bayern z’n publiek met maar liefst vijf goals. Ribéry, opnieuw Müller, Badstuber, Lewandowski en Götze scoorden nog. Bayern evenaarde zo z’n eigen record van grootste thuisoverwinning in de knock-outfase van de Champions League. Enige minpunt voor de rekordmeister was het uitvallen van sterkhouders Robben en Ribéry.

1069 keer bekeken