Leander Dendoncker verlengt contract

Anderlecht heeft het contract van Leander Dendoncker verlengd tot 2020. Daarnaast stelde paars-wit ook een nieuwe verdediger voor. 

Dendoncker speelt zich dit seizoen in de kijker bij Anderlecht. Hij is naast Praet en Tielemans één van de jonge spelmakers bij paarswit. "Met Leander Dendoncker hebben we onze eerste grote transfer voor volgend seizoen al beet", reageert Herman Van Holsbeeck via twitter.

Anderlecht is van plan ook het contract van het andere goudhaantje op het middenveld, Youri Tielemans, na het seizoen te verlengen. Eerder verlengde RSCA ook al de contracten van Frank Acheampong en Davy Roef.  "Het is voor mij een hele eer om hier voor vijf jaar te mogen bijtekenen", reageert Dendoncker. "Ik ben blij dat ik hier langer mag blijven. Ik ga proberen om mijn best te blijven doen voor de club, heel hard te werken en zo proberen verder te doen."

Nieuwe verdediger

Verder stelde Anderlecht ook een nieuwe verdediger voor. De Senegalees Khadim Joher Rassoul ondertekende een contract tot het einde van het seizoen, met een optie tot verlenging. De 19-jarige Rassoul traint al sinds begin januari mee met paars-wit en wordt vergeleken met Cheikhou Kouyaté, die afgelopen zomer naar het Engelse West Ham trok. 

"We hebben hem tot het einde van het seizoen vastgelegd om te zien welke progressie hij maakt", zegt Anderlecht-trainer Besnik Hasi. Rassoul zal dit seizoen bij de beloften spelen, maar eind deze maand mag hij meetrainen met het eerste elftal tijdens de interlandbreak.  

593 keer gelezen