Cercle Brugge opent blindentribune

Voor de laatste speeldag van de reguliere competitie opent Cercle Brugge een blindentribune. Tijdens de wedstrijd tegen KV Mechelen zullen slechtziende en blinde supporters de wedstrijd kunnen volgen via een headset en een levende beschrijving van twee commentatoren.

Het initiatief kadert binnen de jaarlijkse sociale actie van Cercle. Dit jaar werkt de Vereniging samen met Blindenzorg Licht en Liefde. Naast de opening van de blindentribune zullen er ook handklappertjes verkocht worden en vlak voor de aftrap wordt er opgeroepen om een minuut lang zoveel mogelijk lawaai te maken. “Want Cercle laat van zich horen, als steun voor wie niet kan zien”, luidt het. Supporters kunnen ook gratis hun ogen laten testen.

De match van zondag tegen KV Mechelen wordt ook een belangrijke wedstrijd voor Cercle Brugge. De club staat momenteel vijftiende in de stand, op een play-off 3-plaats dus. Cercle moet punten pakken tegen Malinwa, maar daarnaast is het ook afhankelijk van de resultaten van Waasland-Beveren en Moeskroen. 

247 keer gelezen