Porto met gemak naar kwartfinales

Porto heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Het versloeg Bazel met duidelijke cijfers: 4-0.

Porto had in de heenwedstrijd al een prima uitresultaat verworven door 1-1 gelijk te spelen in Zwitserland. De Portugezen gingen snel op zoek naar een doelpunt en dat lukte ook. Na een kwartier krulde Brahimi een vrije trap knap in doel: 1-0. Even later werd het Drakenstadion opgeschrikt door een botsing tussen Porto-doelman Fabiano en zijn verdediger Danilo. Danilo ging knock-out en werd met een nekbrace afgevoerd naar het ziekenhuis.

Knappe goals

Na de rust verdubbelde Herrara meteen de score. Hij plaatste van buiten de zestien de bal knap in de hoek. Tien minuten later maakte Casemiro het mooiste doelpunt van de avond. Vanop 30 meter knalde hij een vrije trap heerlijk in doel. De veer was nu helemaal gebroken bij de Zwitsers en Aboubakar deed daar een kwartier voor tijd nog een schepje bovenop. Ook hij maakte een prachtige goal door vanop 20 meter de bal staalhard in de kruising te trappen. In de toegevoegde tijd moest Bazel-verdediger Samuel nog naar de kant na een tweede gele kaart.

Foto: Belga

339 keer bekeken