"Ervaring niet te koop in supermarkt"

Op een persconferentie voorafgaand aan het Champions League-duel tussen Paris Saint-Germain en Chelsea kreeg PSG-coach Laurent Blanc heel wat vragen over het verschil aan Europese ervaring tussen beide teams. “Ervaring is jammer genoeg niet te koop in de supermarkt”, antwoordde de Fransman gevat.

PSG staat vanavond voor een moeilijke opdracht in de terugwedstrijd van de achtste finales van de Champions League. Chelsea speelde drie weken geleden 1-1 gelijk in Parijs. “Zij hebben een klein voordeel door hun uitdoelpunt. Wij moeten nu doen wat zij deden in Parijs. Om nog kans te maken op de kwalificatie moeten we minstens één doelpunt maken." 

Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic is er in tegenstelling tot vorig jaar wel bij in Londen, maar de sterspeler van PSG krijgt wel eens het verwijt dat hij het laat afweten in belangrijke Europese wedstrijden. Zijn coach Laurent Blanc ontkent dat. “Zlatan kickt op dit soort van wedstrijden en hij kan scoren tegen eender welke tegenstander, eender welke competitie en in eender welk stadion. Hij heeft samen met David Luiz ook heel wat ervaring in de Champions League en dat is heel belangrijk voor onze ploeg met het oog op een goed resultaat.”

Courtois

Thibaut Courtois was in de heenwedstrijd een van de uitblinkers bij Chelsea. Hij hield PSG van enkele doelpunten. “Ik hoop langs de ene kant dat hij even goed of beter speelt als toen”, zei Laurent Blanc verrassend. “Dat zou betekenen dat wij veel kansen creëren. Aan de andere kant hoop ik ook dat hij slechter speelt, zodat wij meer kans maken om te scoren.”

119 keer bekeken