Vrouwenvoetbal op topniveau

De voetbalwereld staat er om bekend een mannenbastion te zijn, maar het vrouwenvoetbal komt steeds meer in de picture. Momenteel vinden er twee belangrijke toernooien plaats voor nationale vrouwenteams: de Cyprus Cup en de Algarve Cup in Portugal.

Red Flames

Aan de Cyprus Cup nemen de Belgische vrouwen, de Belgian Red Flames, deel. In de groepsfase speelden ze twee keer gelijk, een keer tegen Tsjechië en een keer tegen Mexico. Een knappe prestatie volgens bondscoach Ives Serneels. Zuid-Afrika was een maatje te groot voor ons jonge nationale team. De Red Flames spelen morgen voor de elfde plaats tegen Zuid-Korea.

Algarve Cup

Op de Algarve Cup komen de echte toplanden in het vrouwenvoetbal in actie, zoals regerend wereldkampioen Japan, de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk. Morgen spelen de nummer twee en drie van de FIFA-wereldranglijst, de Verenigde Staten en Frankrijk, de finale.

Wereldgoal

Dat ook vrouwen kunnen voetballen bewees de Engelse Eni Aluko maandagmiddag met een wereldgoal tegen Nederland. Morgen neemt Engeland het in de finale van de Cyprus Cup op tegen Canada, het gastland van het WK vrouwenvoetbal deze zomer. De Red Flames konden zich niet plaatsen voor dat WK.

(Foto: Twitter/@BelRedFlames) 

347 keer gelezen