Besnik Hasi één jaar trainer Anderlecht

Één jaar geleden begon Besnik Hasi aan zijn opdracht als hoofdcoach van Anderlecht. Als toenmalig assistent-coach nam hij de taak van John van den Brom over, nadat die werd ontslagen na tegenvallende resultaten.

Hasi zou die taak volbrengen tot na de play-offs, maar al snel kreeg hij een contract tot de zomer van 2016. Een maand geleden bevestigde Anderlecht opnieuw het vertrouwen in de Albanese Kosovaar en verlengde het zijn contract met nog een jaar.

Geslaagd huwelijk

De aanstelling van Besnik Hasi als hoofdcoach was tot nu toe een geslaagde zet van Anderlecht. Vorig jaar leidde hij paars-wit na een minder seizoen toch nog naar de landstitel.

Ook dit seizoen doet Anderlecht het goed onder Hasi. Het jonge paars-wit staat momenteel tweede in het klassement op een punt van Club Brugge en eind deze maand speelt het tegen datzelfde Club Brugge de finale van de Beker van België.

Europees is Anderlecht uitgeschakeld, maar in de Champions League zette het team van Hasi enkele mooie resultaten neer, denk maar terug aan de 3-3 uit tegen Arsenal en de 2-0 winst tegen Galatasaray.

426 keer gelezen