Mission Impossible voor Schalke?

Dinsdagavond staan de eerste terugwedstrijden van de achtste finales van de Champions League op het programma. Schalke04 wacht een aartsmoeilijke opdracht in Madrid waar het een 0-2 achterstand op Real Madrid moet zien goed te maken.

In Gelsenkirchen ging Schalke drie weken geleden kansloos onderuit tegen een te sterk Real Madrid. De Koninklijke was toen simpelweg een maatje te groot. Zonder sprankelend voetbal konden Cristiano Ronaldo en Marcelo makkelijk twee belangrijke uitdoelpunten maken. Schalke kon Cassillas amper bedreigen en de vraag is of ze dat morgen in Santiago Bernabeu wél zullen kunnen.

Mission Impossible II

Real kan Schalke voor de vierde keer binnen het jaar kloppen. Over twee wedstrijden werd het vorig jaar 9-2. Toen stond Schalke er na de heenwedstrijd nog veel slechter voor na een 1-6 pandoering op eigen veld. Bovendien verloor Real Madrid geen CL-wedstrijd meer sinds 8 april 2014. Het won al 10 wedstrijden op een rij, een evenaring van het record van Bayern München in 2013. Het lijkt er dus op dat het voor Schalke dinsdagavond weer mission impossible wordt, zeker voor Klaas-Jan Huntelaar. Hij werkte al 10 knock-out wedstrijden af in de Champions League maar kon er nog geen één winnen, een opvallend record. 

Foto: Belga

279 keer gelezen