Kortrijk: de weg naar play-off 1

De revelatie van dit seizoen is ongetwijfeld KV Kortrijk. De Kerels zijn sinds zaterdagavond zeker van een plaats in Play-off 1 en dat werd uitbundig gevierd. Kortrijk legde na een mindere competitiestart een knap parcours af: een overzicht.

In de zomer van 2014 verhuisde Hein Vanhaezebrouck van Kortrijk naar AA Gent. Yves Vanderhaeghe legde een aanbieding om assistent te worden van ex-ploegmaat Hasi bij Anderlecht naast zich neer en werd hoofdcoach van Kortrijk. Velen hadden twijfels bij de capaciteiten van Vanderhaeghe als hoofdtrainer en die werden alleen maar groter door de slechte competitiestart van de Kerels.

Keerpunt in Brugge

Op 21 september gingen ze met forfaitcijfers kansloos ten onder tegen Club Brugge. KVK bleef achter met een povere 7 op 24. De afranseling in Jan Breydel betekende wel een keerpunt voor de troepen van Vanderhaeghe, ze wonnen hun vier volgende wedstrijden en schoven gestaag op in het klassement.

Top-6 binnen na streekderby

Op de 15e speeldag mocht Kortrijk eindelijk nog eens juichen in de streekderby tegen Zulte-Waregem. Het was van 8 mei 2010 geleden dat ze Zulte nog eens konden kloppen. Kortrijk stond heel lang 0-1 achter maar in 10 dolle minuten ging de Kerels op en over Essevee. Na het afsluiten van de speeldag nestelde Kortrijk zich voor de eerste keer in de top 6. Een plaats die ze daarna niet meer afgaven. 

Records

Dit seizoen verbeterde KVK ook twee records. In het Guldensporenstadion vernederde het Westerlo met 6-0, de grootste thuisoverwinning ooit in de eerste klasse voor Kortrijk. En in Oostende dreven de jongens van Yves Vanderhaeghe Fred Vanderbiest tot wanhoop door de kustboys met  1-7 te verpulveren. Meteen ook de grootste uitoverwinning ooit voor Kortrijk in eerste klasse. Na Club Brugge is Kortrijk de best scorende ploeg van de reguliere competitie tot nu toe.

Douchen in stijl

Door op de 28ste speeldag inspiratieloos te verliezen op Anderlecht leek het sprookje van Kortrijk toch nog in gevaar te komen. Maar op de voorlaatste speeldag stelde KVK zijn plek in play-off 1 veilig. Het versloeg Cercle Brugge met 1-0. Heel Kortrijk ging aan het feest en coach Yves Vanderhaeghe kroop in kostuum feestend de douches in.  

610 keer gelezen