Beste uitgangspositie voor FC Porto

Morgenavond keert Paul Sousa met FC Bazel naar zijn thuisland terug voor de return in de achtste finales van de Champions League tegen FC Porto. De heenmatch in Zwitserland eindigde op een 1-1-gelijkspel. Porto was toen de sterkste ploeg, al kon het pas tien minuten voor tijd het belangrijke uitdoelpunt scoren vanop de penaltystip.

FC Porto

FC Porto is naast Real Madrid en Chelsea het enige team dat dit seizoen nog niet verloor in de Champions League en heeft dankzij het uitdoelpunt de beste uitgangspositie. De Portugezen doen dit jaar beter dan vorig seizoen, toen geraakten ze niet door de groepsfase. Helaas kunnen ze vanavond niet rekenen op hun kapitein en topschutter Jackson Martínez. Hij is geblesseerd aan de lies en kan niet spelen. 

FC Bazel

De spelers van FC Bazel staan voor een moeilijke opdracht in Portugal doordat ze in de heenwedstrijd nog een laat tegendoelpunt moesten slikken. De Zwitsers konden slechts één van hun laatste acht Europese uitwedstrijden winnen (FC Bazel won vorig jaar met 1-2 van Red Bull Salzburg). Hun laatste overwinning buitenshuis in de Champions League dateert dan weer van 18 september 2013, meteen een historische overwinning, want toen klopte FC Bazel Chelsea op Stamford Bridge met 1-2. Voor de wedstrijd van morgen kan Bazel alvast rekenen op trouwe supporter Roger Federer.  

143 keer gelezen