Kortrijk stelt plek in play-off 1 veilig

Bekijk het matchverslag vanaf 33:10.

KV Kortrijk heeft zich met een zuinige zege tegen Cercle Brugge verzekerd van een plaats in play-off 1. De Bruggelingen hebben hun lot niet langer in eigen handen en moeten volgende week winnen tegen KV Mechelen om play-off 3 te onlopen. Voorwaarde is dat Waasland-Beveren niet wint tegen Lokeren.

De Kerels versloegen enkele weken geleden Club Brugge in eigen huis en wilden ook tegen groen-zwart winnen. De eerste helft werd een verzameling mislukte combinaties, foute passes en stevige duels. Kortrijk raakte nauwelijks in zijn spel, waardoor Cercle moeiteloos standhield. Een schot van Santini was de enige Kortrijkse dreiging uit de eerste helft. Aan de overkant was Kabananga tot drie keer toe dicht bij een doelpunt. De Congolees vuurde drie raketten af, waarvan de eerste naast zoefde, de tweede op de lat uiteen spatte en de derde door Keet werd gepareerd.

Een knappe dieptepass van De Smet deed het volgelopen Guldensporenstadion na de rust dan toch opveren. Hij stuurde Chevalier weg, die de de bal sluw over Werner in doel lobde. Cercle kreeg vlak daarna de kans op de gelijkmaker, maar Smolders faalde van op de stip. Kortrijk voetbalde het nadien moeiteloos uit en maakt weldra dus na twee seizoenen afwezigheid zijn comeback in play-off 1.

Doelpunt:

75' Chevalier 1-0 

499 keer bekeken