KVO klopt Beveren na spektakelmatch

Bekijk het matchverslag vanaf 7:45.

KV Oostende heeft voor het eerst in 2015 de punten kunnen thuishouden. Het versloeg Waasland Beveren met 4-3. Waasland Beveren is zo nog steeds niet zeker van het behoud.

Door slechte resultaten wijzigde Oostende-coach Fred Vanderbiest zijn team op verschillende plaatsen. Hij wou de laatste thuismatch voor play off 2 absoluut winnen. Maar de troepen van Guido Brepoels hadden de punten pas écht nodig om play off 3 te vermijden. Maar na amper 3 minuten stond het al 1-0 achter. Jordan Lukaku vond de alleenstaande Jonckheere aan de tweede paal en die miste niet.

Spektakel

Oostende bleef de bedrijvigste ploeg maar Beveren kwam na een dik kwartier wel op gelijke hoogte. Emond verlengde een schot van Bourabia in doel. Oostende bleef de betere ploeg en klom verdiend terug op voorsprong. Canesin zette voor en aan de eerste paal kon Musona binnenkoppen. Op een hoekschop zorgde Corstjens even later voor de 2-2 ruststand, een opsteker voor Waasland Beveren.

Net als in de eerste helft opende Oostende sterk en kwam het vroeg op een dubbele voorsprong dankzij Musona en Hoefkens. Emond milderde wat later nog tot 4-3 maar verder kwam Beveren niet meer. Zo moet het nog altijd vrezen voor play-off 3.

 

2'            Jonckheere       1 - 0                      

17’          Emond             1 - 1

25'          Musona            2 - 1                      

45'          Corstjens         2 - 2

48'          Musona           3 - 2                      

61'          Hoefkens         4 - 2                      

72'           Emond           4 - 3

477 keer bekeken