Genk houdt kansen op play-off 1 gaaf

Bekijk het matchverslag vanaf 0:10.

Racing Genk versloeg Zulte-Waregem niet zonder moeite met 3-1. De Limburgers dachten de klus al voor de rust geklaard te hebben via Milinkovic-Savic en Schrijvers, maar Benteke zorgde vroeg in de tweede helft nog voor wat spanning. Kara besliste de wedstrijd vlak voor tijd met een rake kopbal, maar het laatste woord was voor Rossi, die de bal in de toegevoegde tijd enig mooi in de kruising pegelde.

In de strijd om een ticket voor play-off 1 konden de Limburgers zich geen nederlaag veroorloven. Milinkovic-Savic maakte dat na een kwartier duidelijk met een fraai doelpunt. De recent twintig geworden Serviër controleerde de bal tussen twee tegenstanders met de borst en trapte in de vlucht erg knap binnen. Genk domineerde, liet de bal vlot van voet tot voet gaan, maar kon Bossut niet meer bedreigen. De elf van Dury konden daar in de eerste helft vrijwel niets tegenover zetten. Na een halfuur diepte Schrijvers de Genkse voorsprong met het nodige geluk uit. Hij beroerde onvrijwillig een afstandsschot van Cissé met de voet en zette daarmee Bossut op het verkeerde been: 2-0.

Dury stuurde bij de rust Troisi en Jonathan Benteke de wei in. Die laatste profiteerde van een gevaarlijke terugspeelbal van Milinkovic-Savic en scoorde de aansluitingstreffer tegen de club waar  broer Christian groot werd. De aansluitingstreffer leek Zulte-Waregem tot meer te inspireren. Aneke zette zijn hoofd tegen een hoekschop, maar Schrijvers redde op de lijn. Genk liet zich in slaap wiegen en McLeish greep in. De inbreng van Okriashvili zorgde voor de nodige heropleving. De Georgiër bokste enkele knappe dribbels in elkaar, maar verzuimde te scoren. Een minuut voor het einde leek de zege binnen voor de Limburgers. Kara buffelde een hoekschop hard tegen de netten: 3-1. In de extra tijd zorgde Rossi nog voor een kortstondige spanning. De Zwitser kapte Kara knap uit en trapte hard in de kruising. Genk hield in de resterende minuut stand en houdt op die manier uitzicht op play-off 1. Het wipt in de stand over Charleroi en heeft volgend weekend genoeg aan een punt in Sclessin om in de top zes te eindigen.

Doelpunten:

13’ Milinkovic-Savic 1-0

35’ Schrijvers 2-0

52’ Benteke 2-1 

89' Kara 3-1 

90' + '1 Rossi 3-2

874 keer bekeken