Denier: "Play-off 1 is een must"

Pierre Denier, de assistent-trainer van Alex McLeish bij KRC Genk, hoopt dat zijn ploeg play-off 1 nog haalt: “Voor een club als Genk is dat eigenlijk verplicht, het zou een enorme ontgoocheling zijn moesten we het niet halen.”

Met nog twee wedstrijden voor de boeg weet Denier dat het niet makkelijk wordt om het felbegeerde ticket voor play-off 1 binnen te halen. “We moeten in de eerste plaats naar onszelf kijken en de drie punten pakken. Met een 4 op 6 zouden we er moeten komen.” Maar makkelijk wordt dat zeker niet. Zaterdag neemt Genk het op tegen Zulte Waregem dat niets meer te winnen of te verliezen heeft.

Focus op Zulte

Op de slotspeeldag wacht nog één van de moeilijkste verplaatsingen van het seizoen. Dan moet Genk proberen punten te pakken op het veld van Standard. De grootste concurrent van Genk, Charleroi, speelt zaterdagavond tegen de leider: “We rekenen erop dat Club Brugge zijn werk doet tegen Charleroi maar we hebben er niet met de spelers over gepraat. Onze focus ligt op onze wedstrijd tegen Zulte.”

 

230 keer bekeken