Alles of niets in degradatiestrijd

Voor Lierse, Moeskroen, Cercle Brugge en Waasland-Beveren staan er twee belangrijke weekends op het programma. Lierse en Moeskroen staan momenteel laatste en voorlaatste en zijn voorlopig veroordeeld tot play-off 3. Maar Cercle Brugge (14e) en Waasland-Beveren (13e) zijn nog niet zeker van het behoud. Voor deze ploegen wordt het alles of niets om play-off 3 toch maar te ontlopen.

Lierse

De Pallieters zijn aan een slecht seizoen bezig. 3 coaches die ontslagen werden of zelf opstapten, tal van spelers die naar de B-kern verwezen zijn en opstandige supporters zijn enkele indicaties dat het niet goed gaat in Lier. Geel-zwart won slechts 5 wedstrijden, het minste aantal van alle eersteklassers. Sinds speeldag 14 staat Lierse onafgebroken op een degradatieplaats. Het kende een korte heropflakkering met twee opeenvolgende zeges tegen Zulte Waregem en Cercle Brugge, maar ondertussen heeft Lierse dringend punten nodig om alsnog aan play-off 3 te ontsnappen. Maar met AA Gent (uit) en KV Kortrijk (thuis) wordt dat zeker geen gemakkelijke opgave.

Moeskroen

Opmerkelijk seizoensverhaal voor Moeskroen. De Henegouwenaren begonnen uitstekend en stonden zelfs even in de top 6. Maar de laatste maanden is Moeskroen aan een dramatische reeks bezig. Het is geleden van 6 december (tegen Anderlecht!) dat er nog eens gewonnen werd. Sindsdien verloor Moeskroen tien wedstrijden op rij, een evenaring van de langste reeks van opeenvolgende nederlagen. Het laatste doelpunt van Moeskroen dateert ook al van bijna twee maanden geleden. Het ziet er dus absoluut niet goed uit voor Moeskroen, dat nog wedstrijden tegen Westerlo (thuis) en Charleroi (uit) voor de boeg heeft.

Cercle Brugge en Waasland-Beveren

Voor Cercle is het ook geen gemakkelijk seizoen. Na het ontslag van Lorenzo Staelens nam Arnar Vidarsson over, maar ook onder de Ijslander loopt het niet altijd even vlot. Cercle pakte slechts 1 punt uit z’n laatste zes matchen. Met maar 1 punt meer dan Moeskroen en 3 meer dan Lierse moet Cercle tegen Kortrijk (uit) en KV Mechelen (thuis) nog vol aan de bak om de redding veilig te stellen. Guido Brepoels leidde Waasland-Beveren weg van de degradatieplaatsen, maar na 5 op 21 zijn de Waaslanders nog altijd niet zeker van het behoud. Ze hebben wel alles in eigen hand met een uitwedstrijd tegen KV Oostende en een thuiswedstrijd op de laatste speeldag tegen Lokeren. 

 

436 keer gelezen