Spectaculaire Gent - Lierse met 9 goals

Dit weekend gaat Lierse op bezoek in de Ghelamco Arena voor wat nu stilaan hun laatste kans is. De Pallieters staan laatste met 3 punten achterstand op Cercle Brugge, dat op een veilige 14e plaats staat. Wil Lierse alsnog play-off 3 ontlopen dan wint het maar beter op AA Gent. Geen makkelijke opgave. De laatste zege dateert al van september 2002. Nog langer geleden, in 1997, won Lierse ook. Na een spectaculaire match met 4-5. Lierse zou dat jaar ook de landstitel pakken.

Op 5 april 1997 ontving AA Gent op speeldag 29 de nummer twee in de rangschikking, Lierse. Het zou een spectaculaire wedstrijd worden in het Ottenstadion. Lierse kwam al vroeg op voorsprong dankzij Bob Peeters. In de eerste helft vielen nog vier doelpunten waardoor de Lierse bij de rust 2-3 voor stond.

In de tweede helft maakte David Brocken er met een knappe volley 2-4 van. Toch was de wedstrijd nog niet gespeeld. Gent kwam in de slotfase nog helemaal terug tot 4-4. Toch gingen de bezoekers alsnog met de drie punten lopen dankzij een Gentse owngoal in de slotseconde. Door die overwinning sprong Lierse over Club Brugge naar de eerste plaats. Het werd nog een spannende titelstrijd, maar uiteindelijk ging Lierse, onder Eric Gerets, met de landstitel lopen.

82 keer bekeken