Lokeren goede bestemming voor RSCA

Zaterdag gaat Anderlecht op bezoek bij Lokeren. Het ziet er niet goed uit voor de Waaslanders. Ze moeten winnen om nog een waterkansje op play-off 1 te behouden. Maar voor Anderlecht is Lokeren een goede bestemming. In de laatste 16 jaar wist Lokeren maar 1x te winnen. Het ziet er dus niet veelbelovend uit voor de ploeg van Peter Maes.

In de laatste 16 jaar speelde Lokeren 19 wedstrijden tegen Anderlecht op Daknam. En Anderlecht gaat graag op bezoek in Lokeren. Van die 19 wedstrijden kon het er al 12 winnen, zes keer werd het een gelijkspel en maar 1x werd er verloren. In die 19 wedstrijden scoorde paars-wit ook al 42 goals. Een gemiddelde van 2,2 doelpunten per bezoek aan Lokeren.

In april 2003 ontving Lokeren Anderlecht op speeldag 30. Het ging toen om een topper, want Anderlecht stond tweede en Lokeren derde. Spannend was het wel niet, want Anderlecht versloeg Lokeren met 0-5 forfaitscore. Nenad Jestrovic scoorde een hattrick en ook Aruna en de Zuid-Koreaan Seol, nog maar pas gestopt met voetballen, scoorden voor paars-wit. Vijf maanden later stond er opnieuw een Lokeren-Anderlecht op het programma, op speeldag 5 van het seizoen 2003/2004. En opnieuw verloor Lokeren, ditmaal met zware 0-6 cijfers. Doelpunten van Seol, Hendrickx, Mornar, Aruna en twee owngoals.

De enige keer dat Lokeren de drie punten thuis kon houden was vorig seizoen op speeldag 27 van de reguliere competitie. Lokeren haalde het met 2-1 van een Anderlecht op de sukkel. Twee weken later zou het z’n trainer John Van den Brom ontslaan en Besnik Hasi als vervanger aanstellen. Hamdi Harbaoui en Hans Vanaken scoorden de doelpunten:

35 keer bekeken