Race voor PO1 in beslissende fase

Dit weekend staan alle wedstrijden van de 29e speeldag op hetzelfde moment geprogrammeerd. Op die manier kunnen de ploegen geen rekening houden met de eventuele uitslag in een andere wedstrijd. Club Brugge en Anderlecht zijn al zeker van play-off 1. De race voor de resterende vier plaatsen zit in een beslissende fase.

Charleroi en Racing Genk

De strijd voor het laatste ticket zal vooral tussen deze twee ploegen gaan. Charleroi staat momenteel op een zesde plaats met 46 punten, maar de Limburgers hebben er evenveel. Enkel op basis van gewonnen matchen staat Charleroi nu zesde. De Carolo’s zijn wel in goeie doen. Ze pakten 6 op 6 en versloegen vorige week nog een andere uitdager voor PO1, Lokeren. Charleroi gaat wel op bezoek bij leider Club Brugge. Maar ook Racing Genk heeft geen makkelijke wedstrijd voor de boeg. De Limburgers nemen het thuis op tegen Zulte Waregem en kunnen zich geen puntenverlies veroorloven.

KV Kortrijk

Een andere ploeg die zich nog moet reppen voor play-off 1 is KV Kortrijk. De Kortrijkzanen hebben wisselvallige weken achter de rug. Er werd gewonnen van leider Club Brugge, maar nadien verloren van Waasland-Beveren. De week daarop wervelde Kortrijk voorbij Westerlo om dan na een flauwe wedstrijd 2-0  te verliezen op Anderlecht. Kortrijk staat 5e met 47 punten. Slechts 1 punt meer dan Charleroi en Racing Genk. Thuis tegen Cercle Brugge kan Kortrijk dus maar beter winnen, wil de ploeg van Yves Vanderhaeghe voor de derde keer in zes jaar play-offs spelen.

Gent en Standard

Twee ploegen die mathematisch nog niet zeker zijn van play-off 1 zijn AA Gent en Standard, respectievelijk derde met 51 punten en vierde met 50 punten. Het lijkt onwaarschijnlijk dat deze ploegen de eindstrijd nog mislopen, maar zowel Gent, tegen Lierse, als Standard, tegen KV Mechelen, willen zo snel mogelijk definitieve zekerheid krijgen van deelname aan play-off 1.

Lokeren

Lokeren is nog niet helemaal uitgeschakeld voor play-off 1. De ploeg van Peter Maes heeft 5 punten achterstand op Charleroi en Genk en moet dus zelf al hun volgende twee wedstrijden winnen én hopen op twee opeenvolgende nederlagen van beide concurrenten. Bovendien speelt Lokeren tegen Anderlecht, waar het thuis slechts 1 van de laatste 19 wedstrijden kon tegen winnen. Play-off 1 lijkt voor Lokeren dus eerder nog een verre droom te zijn.

 

708 keer gelezen