Kompany op de bank, Chelsea wint wel

In Engeland is de 28ste speeldag afgewerkt. Er kwamen weer heel wat Belgen in actie: een overzicht.

Kompany op de bank

Pellegrini liet heel wat basisspelers op de bank starten voor de wedstrijd tegen Leicester City. Zabaleta, Nasri, Dzeko, Fernandinho en ook Kompany begonnen op de bank. “Het was een goed moment om Kompany te laten rusten. We hadden nood aan vers bloed.” Manchester City won de wedstrijd met 2-0.

Courtois man van de match

Bij Chelsea stond Thibaut Courtois opnieuw tussen de palen nadat Mourinho hem op de bank had geplaatst tijdens de finale van de League Cup. Ook Eden Hazard startte in de basiself. Onze landgenoten speelden een hoofdrol in een flauwe wedstrijd van Chelsea. Hazard scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd met het hoofd en Courtois hield Chelsea overeind met enkele goede reddingen. Hij werd achteraf ook verkozen tot man van de match door de Chelsea-fans.

Chadli scoort

Tottenham nam het thuis op tegen Swansea. Nacer Chadli scoorde het openingsdoelpunt in een wedstrijd die werd opgeschrikt door het neergaan van Gomis. Hij zakte zonder zichtbare aanleiding in elkaar en werd afgevoerd met zuurstofmasker. Hij mocht vandaag het ziekenhuis opnieuw verlaten. Tottenham won de wedstrijd met 3-2.

Benteke vanop de stip

Christian Benteke was bepalend voor Aston Villa. Ondanks zijn bleke wedstrijd zorgde hij voor een assist en een verlossend penaltydoelpunt in de 94ste minuut in de 2-1 overwinning van Aston Villa tegen West Brom.

Mignolet weer clean sheet

Tot slot hield Mignolet alweer zijn netten schoon tegen Burnley. Liverpool won de wedstrijd met 2-0 dankzij doelpunten van Henderson en Sturridge. 

Foto: Belga

90 keer bekeken