Robert Jeurissen stopt bij KBVB

Robert Jeurissen neemt om persoonlijke redenen afscheid als manager van het Referee Office van de Koninklijke Belgische voetbalbond. Jeurissen was 37,5 jaar actief als scheidsrechter en ook nadien bleef hij zich inzetten voor de arbitrage in ons land en in Europa.

“Ik heb de arbitrage altijd met grote passie beleefd en ben trots op wat ik heb mogen doen en meemaken. Daarvoor wil ik iedereen binnen de KBVB bedanken”, reageert Jeurissen.

Volgens Paul Allaerts, Sports Director bij de KBVB, is de arbitrage in ons land en daarbuiten fel verbeterd dankzij Jeurissen. “Robert Jeurissen heeft gedurende vele jaren uitstekend werk geleverd. De arbitrage was zijn passie en zijn betrokkenheid heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen, zowel op Belgisch als op internationaal niveau. Hij was de eerste om een verjonging door te voeren bij onze scheidsrechters en daar plukken we vandaag de vruchten van.”

Jeurissen was na zijn carrière als scheidsrechter voorzitter van de Centrale Scheidsrechterscommissie. Onder zijn voorzitterschap werd de arbitrage uitvoerig geprofessionaliseerd en stroomden steeds meer Belgische scheidsrechters door tot UEFA- en FIFA-niveau.

56 keer bekeken