Zware straf Bolingoli en Van Damme

Boli Bolingoli (Club Brugge) en Joachim Van Damme (KV Mechelen) krijgen een zware straf van de Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond. Bolingoli is drie speeldagen geschorst waarvan twee effectief, Van Damme krijgt nog een extra speeldag schorsing. De twee moeten ook een boete betalen van respectievelijk €1200 en €1600. De schorsing gaat in vanaf dit weekend.

Boli Bolingoli ging in de wedstrijd tussen AA Gent en Club Brugge stevig door op het been van Lasse Nielsen. Die laatste hield er gelukkig niets aan over. Bolingoli mist de wedstrijden tegen Charleroi en Westerlo, maar mag wel aan de aftrap komen in de bekerfinale tegen Anderlecht.

Joachim Van Damme ging in de wedstrijd tussen Anderlecht en KV Mechelen dan weer door op de enkel van Ibrahima Conté. De middenvelder van paars-wit moest geblesseerd het veld verlaten. Van Damme mag niet in actie komen tegen Standard, Cercle Brugge en ook de eerste wedstrijd van de play-offs moet hij missen.

Beide spelers kregen voor hun overtreding slechts een gele kaart, maar zij worden nu toch vervolgd op basis van tv-beelden.

298 keer bekeken