Batshuayi kiest voor de Rode Duivels

Michy Batshuayi zal niet voor het nationale team van Congo kiezen. "Ik wil de Belgische kleuren verdedigen", meldde de spits van Olympique Marseille maandag in een communiqué via Twitter.

Congo

De 21-jarige Batshuayi is een vaste waarde bij de Belgische beloften, maar werd voor de Rode Duivels nog niet opgeroepen. De jongste tijd schittert hij bij Marseille en dat is ook de Congolese bondscoach Florent Ibenge niet ontgaan. Afgelopen weekend gaf Ibenge toe dat hij al probeerde om de Belg met Congolese roots te overhalen om voor Congo te kiezen. "Ik heb met Batshuayi en zijn vader gepraat. Hopelijk maakt hij de juiste keuze", verklaarde Ibenge. "Hij wil voor België spelen, maar de concurrentie in de spits is er erg zwaar. Bij ons zou hij meer kansen krijgen."

Rode Duivels

Batshuayi ziet in Congo echter geen alternatief. "Ik wil Ibenge wel bedanken voor de interesse die hij in me toont", klinkt het op Twitter. "Ik ben ook fier op mijn afkomst en op de culturele rijkdom van het land waar ik mijn roots heb. Ik zal dat ook altijd blijven. Congo is het land van mijn ouders en zal dus uiteraard altijd deel uitmaken van mijn identiteit. Uit respect voor de supporters en om alle misverstanden te vermijden wil ik echter duidelijk stellen dat ik de Belgische kleuren wil verdedigen, als ik daar de komende jaren de kans voor krijg. Ik ben geboren in België, ben er opgegroeid en leerde er voetballen. Bij de jeugd heb ik al het geluk gehad om met veel fierheid de Belgische kleuren te kunnen dragen en dat wil ik blijven doen."  

320 keer bekeken