Verhaeghe bij ref tijdens rust

Opmerkelijk beeld gisteren tijdens de rust van de wedstrijd Club Brugge – Moeskroen. Club-voorzitter Bart Verhaeghe ging mee binnen in de kleedkamer van scheidsrechter Christof Dierick. Een vreemd bezoekje, waar ze bij Moeskroen alvast enkele vraagtekens bij zetten volgens Sporting Telenet.

Bart Verhaeghe zelf vertelt telefonisch aan VTM Nieuws dat het gesprek tussen hem en Christof Dierick over de blessure van Victor Vazquez ging en over niets anders. Vazquez viel vlak voor rust geblesseerd uit met een enkelblessure. Voor de camera wil de voorzitter van Club Brugge voorlopig niet reageren.

Straf mogelijk

Volgens het bondsreglement is het voor leden van bondsinstanties “verboden om aanwezig te zijn in de kleedkamer van de scheidsrechters”. Verhaeghe is lid van het Uitvoerend Comité van de KBVB en gaat zijn boekje hier dus te buiten. De bondsprocureur kan de voorzitter van Club Brugge straffen voor zijn bezoek aan scheidsrechter Dierick. 

Reactie Club Brugge

Club Brugge reageerde vanavond op zijn website: "De voorzitter wou zijn steun betuigen aan Victor gezien de ernst van de feiten. Aansluitend ging hij langs bij de scheidsrechters om toelichting  te geven bij de blessure. De voorzitter erkent dat dit in strijd is met het bondsreglement en wenst zich hiervoor uitdrukkelijk te verontschuldigen."