Chelsea wint de League Cup

Chelsea heeft zijn eerste trofee van het seizoen beet. In de finale van de League Cup versloeg het Tottenham met 2-0. Rode Duivel Thibaut Courtois bleef 90 minuten op de bank. Hazard, Vertongen, Chadli en Dembele kwamen wel in actie.

Het begin van de wedstrijd was voor Tottenham. Na 10 minuten mocht specialist Eriksen een vrije trap nemen op een ideale positie maar hij trapte de bal staalhard tegen de dwarslat. Daarna nam Chelsea het commando over in een bitsige wedstrijd. Vlak voor rust kwam Chelsea toch op voorsprong. Na een hoekschop bleef de bal hangen en kwam voor de voeten van Terry terecht die de 1-0 voorbij de hele verdediging van Tottenham schoot.

Mourinho verloor nog nooit

Na de rust was het vooral Chelsea dat op zoek ging naar een tweede treffer. Bijna scoorde Cesc Fabregas met een fabuleuze omhaal maar Lloris ging goed plat. Even later was het wel raak voor Diego Costa. Dankzij verdediger Walker verdween zijn afgeweken schot in doel. Lloris was kansloos. Tottenham probeerde daarna nog wel maar kwam niet tot echte kansen. Zo won Chelsea zijn 5e League Cup, de eerste sinds 2007. Mourinho verloor nog nooit een ‘cup final’ in Engeland. Hij veroverde met Chelsea al één keer de FA cup (2007) en 3 keer de League Cup (2005, 2007 en 2015). 

Foto: Belga

520 keer gelezen