Anderlecht wint maar verliest Defour

Bekijk het matchverslag vanaf 17:15.

Anderlecht heeft in eigen huis met 2-0 gewonnen van KV Kortrijk. De thuisploeg stond al na drie minuten met een man minder op het veld na een onterechte rode kaart voor Rolando. In de tweede helft moest Steven Defour geblesseerd naar de kant.  

Na nog geen drie minuten trok ref Luc Wouters rood voor Rolando. De Portugese verdediger kwam na balverlies iets te laat met zijn tackle op Van Eeno, maar raakte vol de bal. Een onterechte rode kaart dus. KV Kortrijk met een man meer, maar het kon daar niet van profiteren. Anderlecht deelde af en toe een prikje uit en dat resulteerde in de 40ste minuut in een 1-0-voorsprong dankzij Mitrovic.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. KV Kortrijk kon niets beginnen tegen tien Anderlecht-spelers. Op het uur viel Steven Defour geblesseerd uit. Hij sloeg zijn enkel om na een duel met Tomasevic en bleef kermend van de pijn op de grond liggen. Naast Club Brugge eerder vandaag, verliest ook Anderlecht een van zijn spelmakers (ook Victor Vazquez moest het veld met een enkelblessure verlaten).

Met nog vijf minuten te spelen kon Leander Dendoncker er nog 2-0 van maken na een knappe aanval. Anderlecht blijft zo slechts één punt achter Club Brugge in het klassement. KV Kortrijk voelt de hete adem van Charleroi en Racing Genk. De Kerels staan vijfde met een punt meer dan hun play-off 1 concurrenten.

40’ Mitrovic 1-0 (Anderlecht)

85’ Dendoncker 2-0 (Anderlecht)

6004 keer bekeken