Club wint toch nog ruim van Moeskroen

Bekijk het matchverslag vanaf 1:35.

Club Brugge heeft gedaan wat het moest doen na de recente mindere resultaten in de competitie. Blauw-zwart won in eigen huis met 3-0 van Moeskroen. Club speelde geen al te beste wedstrijd, maar kon toch drie keer scoren. Het uitvallen van spelmaker Victor Vazquez was wel een serieuze domper voor de leider.  Er wordt gevreesd voor een enkelbreuk. 

Club begon met dezelfde ploeg als tegen Aalborg. Enkel Tom De Sutter speelde in de plaats van Obbi Oulare. Club swingde zeker niet en had moeite om kansen te creëren. Pas na 20 minuten stak het een eerste keer de neus aan het venster, maar Refaelov en dan Vazquez konden niet besluiten. De grootste kans van de eerste helft was zelfs voor de bezoekers. Kevin Boli trapte vanop minder dan een meter nog over het doel.

Maar het slechte nieuws voor Club Brugge was het uitvallen van spelmaker Victor Vazquez. De Spanjaard sloeg in een onschuldig duel z’n enkel om en hij werd meteen naar het ziekenhuis afgevoerd. Bij Club vreest men voor een enkelbreuk.

Na de pauze kreeg Club wel wat meer greep op het spel. José Izquierdo, de vervanger van Vazquez, kon profiteren van een misverstand in de Moeskroen-defensie en kon simpel de 1-0 maken. Twee minuten later stond het al 2-0. Na een goeie aanval trapte Vormer op de paal, maar Tom De Sutter was goed gevolgd om de rebound binnen te tikken. Club speelde de wedstrijd rustig uit en kreeg in de slotfase nog een penalty na een fout op Tuur Dierckx. Timmy Simons trapte de strafschop zuiver binnen.

Club Brugge blijft zo op kop. Voor Moeskroen is het al de tiende nederlaag op rij, een evenaring van het record van Cercle Brugge (2013) en Tubeke (2009. De Henegouwenaren staan, met nog twee wedstrijden te gaan, heel dicht bij play-off 3. 

 

3636 keer bekeken