KVM wint na goal ingevallen Verdier

Bekijk het matchverslag vanaf 20:30.

KV Mechelen heeft vanavond met 2-3 gewonnen op het veld van Zulte Waregem. Het was een fraaie pot voetbal met veel kansen waarin KV Mechelen uiteindelijk de drie punten kon pakken na een doelpunt van de pas ingevallen Verdier.

Zulte Waregem kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Al na vijf minuten gaf Kaya een gemeten voorzet. Bij Mechelen waren ze Gimbert uit het oog verloren. De Franse spits kopte helemaal vrij de 1-0 binnen. Lang kon Zulte Waregem de voorsprong niet vasthouden. Na een kwartier knalde Sofiane Hanni met een fraai afstandsschot de gelijkmaker binnen.

Mechelen was dan even baas, maar het was Zulte Waregem dat vlak voor de rust toch kon scoren. Kaya krulde de vrije trap op het hoofd van Mendy.  Die kopte de bal voorbij Biebauw. 2-1 aan de rust.

Zulte Waregem kreeg na de rust enkele kansen om de score uit te diepen, maar liet dat na. Mechelen profiteerde en maakte er van op een stilstaande fase 2-2 van. De Witte kopte de hoekschop van Matthys knap binnen.

Een kwartier voor tijd haalde Mechelen-trainer Jankovic Jens Naessens naar de kant. Hij kreeg applaus van de beide supportersclans. Zijn vervanger was Nicolas Verdier. Die stond nog geen tien seconden op het veld toen hij Mechelen op voorsprong bracht. Veselinovic kopte door. Verdier duwde de bal naast Bossut binnen. 2-3 voor Mechelen, dat zo voor het eerst dit seizoen zes op zes pakt.

Mechelen springt naar de negende plaats. Het heeft nu 35 punten. Zulte Waregem is twaalfde met 31 punten.

5' Gimbert 1-0 (Zulte Waregem)

17' Hanni 1-1 (KV Mechelen)

45' Mendy 2-1 (Zulte Waregem)

60' De Witte 2-2 (KV Mechelen)

77' Verdier 2-3 (KV Mechelen)

2499 keer bekeken