Genk wint na zwakke wedstrijd

Bekijk het matchverslag vanaf 10:20.

Racing Genk heeft met 0-2 gewonnen op het veld van Lierse na een zwakke wedstrijd. De Limburgers kwamen al na enkele minuten op voorsprong via Siebe Schrijvers en op het einde maakte Benji De Ceulaer er nog 0-2 van. Genk zit zo op schema voor play-off 1, Lierse blijft geïsoleerd laatste in het klassement. 

De eerste aanval van Genk was meteen de goede. Monrose was niet egoïstisch en gaf de bal aan Schrijvers die de 0-1 maar in doel hoefde te schieten. Nadien brachten de Limburgers bijzonder weinig kwaliteit op het veld en ook van Lierse kwam er maar weinig gevaar.

In de tweede helft ging de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar scoren lukte niet. Bij Genk leken ze wel in slaap te zijn gevallen tot tien minuten voor tijd. Benji De Ceulaer kwam in voor Joseph-Monrose en maakte er in de 84ste minuut 0-2 van. Vooral zijn reactie na zijn doelpunt zal nog eventjes nazinderen. De aanvaller wees naar het Genkse bestuur met als boodschap “hebben jullie dat gezien”. De aanvaller krijgt geen contractverlenging bij Racing Genk en dat zint hem en de supporters niet. Die laatsten hadden een spandoek gemaakt met als opschrift “Benji, ons respect heb je”.

Genk blijft na deze overwinning zicht hebben op play-off 1. Het staat nu op een gedeelde zesde plaats met Charleroi. Lierse blijft onderaan bengelen. 

3' Siebe Schrijvers 0-1 (Racing Genk)

84' Benji De Ceulaer 0-2 (Racing Genk)

2013 keer bekeken