Westerlo boekt makkelijke 3-0 zege

Bekijk het matchverslag vanaf 0:10.

Westerlo heeft de kater van vorige week doorgespoeld met een 3-0 overwinning tegen KV Oostende. Beide ploegen zijn nu zeker van het behoud in de eerste klasse.

Beide ploegen tastten in het begin af en dat leidde tot veel corners. Bij een van die hoekschoppen zorgde Jens Cools voor het eerste gevaar met een bal op de paal. Westerlo was de betere en in de 25ste minuut kon Geudens de 1-0 binnen lopen na een goede voorzet van Schouterden. KV Oostende kwam één keer opzetten met een kopbal van Musona, maar Van Langendonck stond op de goede plaats. De snelle Schouterden iets na het halfuur een penalty uit voor Lokeren en zette deze zelf om, 2-0 aan de rust

In de tweede helft kwam Oostende meer aan de bal, maar kon slechts één grote kans creëren. Een hard schot van Ruiz werd knap gered door Westerlo-doelman Van Langendonck. Westerlo kon 8 minuten voor tijd via invaller Aoulad de score nog uitbreiden. Hij schoot de 3-0 overhoeks binnen.

Oostende was na het verlies van Cercle vrijdag al zeker van het behoud. Dankzij deze overtuigende overwinning is ook Westerlo nu zeker van een verlengd verblijf in eerste klasse.

25’ Geudens 1-0 (Westerlo)

34’ Schouterden 2-0 (Westerlo)

82’ Aoulad 3-0 (Westerlo)

1432 keer bekeken